
Υλικά
500 γρ. μανιτάρια (λευκομανίταρα ή πορτομπέλο)
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. θυμάρι ξηρό
50 γρ. τυρί κρέμα, ελαφριά
100 γρ. γραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη ή κάποιο light τυρί
2-3 κ.σ. φρυγανιά σίκαλης τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το airfryer/ φούρνο στους 200C.
Βγάζουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε.
Αλείφουμε τα μανιτάρια με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο airfryer για 6-7' ή στο φούρνο για 10'
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, την πιπεριά, το σκόρδο. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι.
Όταν μαλακώσουν, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε τα λαχανικά μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια, το τυρί κρέμα και το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε τα μανιτάρια από το φούρνο. Αν έχουν μαζέψει στην επιφάνεια ζουμί, το ρίχνουμε κι αυτό στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια και ρίχνουμε από πάνω λίγη παρμεζάνα και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά στο airfryer και 10 λεπτά στο φούρνο.
Σερβίρουμε με σαλάτα και κάποιο υδατάνθρακα όπως ψωμί ή παξιμάδι.
Διατροφική Αξία (Ανά 100γρ. )
Ενέργεια 130.38 kcal
Υδατάνθρακες 3.53 g
Πρωτεϊνες 6.49 g
Λίπη 10.13 g
Διαιτητικές Ίνες 1.78 γρ.